Havregrødsmuffins

Bagt havregrødsmuffins

Bagt gulerodsgrød som muffins med skyr-cream-cheese frostning til morgenmad

Jeg er vild med at eksperimentere med at lave morgenmad så smuk som en kage. Det her er ingen undtagelse! Jeg laver ofte bagt havregrød til morgenmad, det er egentlig bare havregrød, hvor du i stedet for at koge det tilsætter et æg og bager det i ovnen. Jeg er grønsagsentusiast, så det sker at jeg tilføjer grøntsager til morgengrøden. Det har jeg også gjort i denne opskrift på gulerodsgrød og så har jeg bagt grøden i muffinsforme, hvor jeg efterfølgende har pyntet dem men en skyr creme. Muffinsene smager skønt, de er dekorative og passer godt til en god kop kaffe.

Velbekomme.

Havregrynsmuffins

 

Bagt gulerodsgrød som muffins med skyr-cream-cheese frostning

Det skal du bruge:

til 12 stk

Muffins:

  • 1/2 æble i tern
  • 3 dl gryn (jeg brugte 2 dl grovvalset havregryn og 1 dl finvalset havregryn )
  • 1 tsk bage pulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk ingefær
  • 100 g revet gulerod
  • 2 æg
  • 2,5 dl mælk

Frosting:

  • 200 g drænet skyr
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk vanilje
  • 100 g creme cheese (light)
  • 1 tsk sukrin melis

Sådan gør du:

Hak æblet i tern og fordel det i bunden af muffinsformene. Bland derefter de tørre ingredienser samt revet gulerod i en skål og fordel det over æbleternene. Rør ægget ud i mælken og fordel det i muffinsformene over de tørre ingredienser. Bag muffinsene i ovnen ved 185 grader varmluft i ca 20-25 min.

Imens kan du lave frostingen, ved at røre alle ingredienserne sammen. Du kan sagtens undvære surkrinen hvis du synes. Der er masser af frostning, så er du ikke til store mængder, kan du nøjes med halv portion.

Når muffinsne er kølet af, kan du dekorere dem med frostingen.

Related Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *