MENU

Blinis

Opskrift på skønne fuldkorns blinis med stenbiderrogn

Gå til opskrift

Perfekte blinis

Opskriften jeg skulle have kendt til i MasterChef, som ville gøre min “kaviar-chips-dip” til en ret!

Jeg har øvet mig og lært at lave skønne blinis. Jeg kender blinis som en lille pandekage lavet med boghvedemel. Jeg har forsøgt mig med gær og bagepulver. Jeg har også forsøgt mig med og uden smør, samt med og uden sukker i dejen. Det er der kommet de her fantastiske blinis ud af. De er luftige inden i og sprøde uden på (de skal steges i lidt smør) og så er de salte, men lidt søde – helt perfekte!

Blinis stenbiderrogn

Fuldkorns blinis

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg elsker at bage med hvid hvedemel. Det er ikke “bare” hvidt hvedemel, men en fuldkornsvariant af hvedemel, hvor hele kornet er bevaret. Du kan læse mere om denne hvide lyse fuldkornsmel i opskriften på mine fuldkorns pølsehorn her.

Jeg har brugt hvid hvedemel i opskriften på blinis og boghvedemel, fordi jeg laver opskrifter som jeg selv har lyst til at spise med god samvittighed. Jeg vandt intet smagsmæssigt ved f.eks at putte smør i dejen, hvilket for mig vil ekstra kalorier. Det vil jeg hellere spare til fordel for andre lækre ting, jeg også gerne vil spise. Kalorierne er ikke ubegrænset for mig, da mit mål er at holde en stabil vægt, ikke tage på og være i okay fysisk form.

Boghvedemel

Bogehvedemel skal i blinis, men du kan egentlig sagtens erstatte det med hvedemel, hvis du ikke har boghvedemel. Boghvede er faktisk ikke en kornsort, det er nærmere en nød. Boghvedemel har intet med mel at gøre. Boghvede er særligt kendt på fyn i boghvedegrød (som jeg faktisk ikke har smagt). Jeg har hørt at boghvede er let fordøjligt og derfor anvendes i diætmad. Det trekantede boghvedefrø kan anvendes som andre stivelser som f.eks ris, og det er naturligt glutenfrit.

Blinis opskrift

Fyld

De små buttede russiske pandekager, er den perfekte “skovl” til alverdens lækre sager, som f.eks forårets luksus, nemlig stenbiderrogn. De passer perfekt til en forret til en skøn menu, eller på frokostbordet f.eks til påske. Spis blinis med stenbidderrogn, rødløg, cremefraiche og urter eller lakse- eller tunmousse. De er perfekt til foråret og et skønt glas bobler i glasset (på mine billeder er der danskevand i vinglasset) det kan også noget. Du må gerne prøve det.

Velbekomme

Blinis boghvede

Blinis

Blinis til stenbiderrogn
Tid: 45 min
Til: 16 stk

Det skal du bruge:

  • 2 dl mælk
  • 1 æg delt i blomme & hvide
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 75 g boghvede
  • 75 g hvid hvede
  • 1,5 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Pisk mælk, æggeblomme, salt og honning sammen
  • Bland boghvedemel, hvid hvede og bagepulver sammen og sigt det i mælk og æggeblandingen. Rør dejen godt sammen.
  • Lad dejen hvile i ca 30. minutter
  • Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.
  • Fyld dejen i en sprøjtepose og bag små pandekager af dejen på en middelvarm pande med lidt smør
  • Jeg fik ca. 16-20 små pandekager på størrelse med en kop af portionen.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *