En Himmelsk Mundfuld
Auditionret fra MasterChef 2020
Antal: 1 person
Grøn dildolie
- 1-2 potter frisk dild
- 1 dl olie smagsneutral
Saltristede hasselnødder
- 1 dl hasselnødder
- 1 spsk salt
- 1/2 dl vand
Citronkaviar
- 1 dl citronsaft + skal fra citroner
- 2 blade husblads
- olie kold, sæt det evt. i fryseren
Brændt hokkaidopure
- 1/2 hokkaido græskar
- smør
- fløde
- salt og hvid peber
Blancheret grønkål
- 1 blad grønkål udstukket i cirkler
- 1 spsk. smør til kogevandet
Karamelliseret hokkaido græskar
- 3 hokkaido kvadrater hokkaido skåret i firkantet stave
- 1 spsk lys agavesirup
Stegt jomfruhummerhaler
- 3 jomfruhummerhaler
- 1 fed hvidløg
- olie til stegning
Æble tern + frisk dild
- 1/2 æble i fine tern
- frisk dild
Grøn dildolie - kan laves i forvejen
Blend dild og olie sammen i en kraftig blender, som gør at olien opvarmes til 65 grader
Sigt olien. Behold den grønne dildolie og kaser den blendede dild
Sal ristede hasselnødder - kan laves i forvejen
Rist hasselnødder i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. og afskal dem
Rist de afskallede hasselnødder på en tør pande til de tager lidt farve
Opløs salt i vandet (jeg bruger kogende vand)
Hæld saltblandingen over hasselnødderne, når vandet er fordampet er de klar
Køl hasselnødderne og hak dem fint
Citronkaviar - kan laves i forvejen
Pres en dl. citronsaft og riv citronskal der i. Lad det trække så det bliver så gult som muligt
Læg husblas i blød og sæt olie på køl/frys
Sigt citronskallen fra saften. Lun citronsaften i en gryde og smelt husblassen der i
Lad citronsaften køle lidt, inden den dryppes ned i den kolde olie (dette skaber kaviaren)
Skyld forsigtet kaviaren, så er den klar til servering
Brændt hokkaidopure - kan laves på forhånd og varmes
Skræl hokkaidogræskaret og fjern kernerne. Skær hokkaidogræskaret i mindre stykker, skær nogle fine stave af græskarkødet til karamelliseret græskar
Rist græskar stykkerne på en tør pande til de næsten er brændte
Kog græskar stykkerne møre i vand
Blend de møre græskar med lidt af kogevandet, smør og lidt fløde
Smag puren til med salt og hvidpeber
Karamelliseret hokkadio græskar
Varm en pande op og tilføj græskar i stave
Tilføj agavesirup og karamelliser græskaret, så det stadig har bid - pas på det ikke brænder
Stegte jomfruhummerhaler
Fjern hovedet og rens jomfruhummerhalerne for tarmen. Sæt et spyd i halerne for at de ikke krøller sammen
Varm olien op på en pande, tilføj hvidløg med skal (knus hvidløget)
Steg jomfruhummerhalerne ca. 1 minut på begge sider og kryder dem med salt og peber
Anretning
Læg først en klat pure på tallerkenen og tryk et mønster der i, med bagsiden af en ren gryde
Placer de karamelliseret hokkaido græskar i puren
Læg en jomfruhummerhale på hver karamelliseret hokkadio græskar
Sæt et blancheret grønkåls blad ved hver græskar med jomfruhummerhale
Drys med hakkede saltristede hasselnødder
Drys med æbletern
Dekorer puren med den grønne dildolie
Pynt med citronkaviar og frisk dild