Go Back

Rødbederavioli med jordskokkekompot og krydret is

Gemyse ret
Samlet tid2 days
Antal: 4 personer

Ingredienser

Krydr is

  • 1/3 kanelstang
  • 1/6 muskatnød revet
  • 20 g frisk ingefær
  • 3,5 dl sødmælk
  • 1,5 dl fløde
  • 25 g glukose
  • 50 g sukker
  • 100 g æggeblomme
  • 13 g moscovado sukker
  • 1 blad husblas

Jordskokkompot

  • 300 g jordskokker
  • 1 dåse kokosmælk fuld fed
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 hele citronskal skal af en citron

Rødbede ravioli

  • 1 stor rund rødbede
  • 1 dl kirsebær eddike
  • 20 g sukker evt. mere
  • 40 g honning evt. mere

Sådan gør du

Krydret is

  • Knus kanelstangen groft, riv muskat nødden og skræl og skær ingefæren i små stykker. Bland mælk og fløde og læg kydderierne i blød, i mælkeblandingen.
  • Læg husblassen i blød i vand
  • Lun mælk- og krydderiblandingen sammen med sukker og glukose. Desto længere trække tid, desto mere kydret smag i isen.
  • Pisk æggeblomme og muscovado sukker til en æggesnaps
  • Si den lune mælkekrydderblanding i æggesnapsen og leger ismassen til 82 grader.
  • Smelt husblassen i massen.
  • Sæt is massen på køl til næste dag, hvorefter den fryses på en ismaskine.

Rødbederavioli

  • Skræl og skær rødbeden i meget tynde skiver. Stik skiverne ud til en perfekt cirkel.
  • Kog kirsebæreddike, sukker og honning til en syltelage. Hæld lagen over rødbederne og lad dem sylte minimum natten over i køleskabet.
  • Du kan enten koge lidt af lagen ind til en sauce til retten, eller du kan du kan bruge lagen som rødbederne har syltet i og koge ind. Desto længere rødbederne har stået på køl, desto mere rødbedesmag i lagen.

Jordskokkekompot

  • Skræl og skær jordskokkerne i små tern
  • Kog jordskokkerne møre i kokosmælk med rosmarinkvistene i.
  • Jordskokkerne skal være møre, men stadig have bid.
  • Mos jordskokkerne til en grov kompot med en gaffel, undlad rosmarinkvistne, juster konsistensen med lidt af kokosmælken.
  • Smag kompotten til med citronskal og evt. sukker

Anretning

  • Rødbedeskiverne placeres på et viskestykke for at dryppe af. Put en tsk. jordskokkekompot på hver rødbede. Fold rødbeden mod mitten, så raviolien dannes
  • Server 5 rødbederavioli pr. person. Hæld lidt sirup over og lav en quenelle af isen.