Pynt: påskeæg, hakkede pistacienødder og citronskal.
Sådan gør du
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Tag smøret ud af køleskabet.
Pisk æg og brun farin til det er lyst og luftigt. Vend forsigtigt, skiftevis de tørre ingredienser og olien i ægge-sukker-massen.
Vend derefter gulerødderne i dejen. Tilsidst vendes nødderne i dejen.
Bag kagen i en springfrom på ca. 26 cm. i 40 min. ved 180 grader.
Frosting
Lav cream cheese frostingen med det samme, det er nemmest at lave hvis smørret har stuetemperatur og det bliver endnu bedre hvis frostingen får lov at stå i køleskabet.
Pisk smørret længe til det er lyst og lystig. Sigt flormelisen i smøret og pisk det sammen med vaniljesukkeret.
Vend flødeosten i smørcremen. Pisk ikke smøreosten, da den så bliver flydende.
Smag frostingen til med citronsaft og skal.
Fyld frostingen på sprøjtepost og stil den på køl.
Lad kagen køle helt af og skær den over med en brødkniv.
Sprøjt og smør cream cheese frosting imellem lagene. Læg kagen sammen og sprøjt resten af frostingen ovenpå kagen (hvis du kun vil have frosting på toppen, kan du nøjes med halv portion)
Pynt med pistacienødder, citronskal og påskeæg.
Noter
Gulerodskagen kan også bages som muffins. Fyld dejen i 12 muffinsforme og bag dem ca. 20 min. Halv portion frosting er nok til muffins.