Go Back

Hveder

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 1 spsk sukrin
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvid hvede
  • Ca. 100-200g hvedemel
  • 50 g blødt smør
  • 2 æg

Sådan gør du

  • Lun mælk og vand og opløs gæren her i.
  • Bland surkin, kardemomme og de tre slags mel i en anden skål. Tilsæt melblandingen lidt af gangen. Jeg rører dejen på en røremaskine.
  • Når dejen bliver tør tilsættes æggene et af gangen, sammen med mere mel. Tilsidst røres den bløde smør og salt i dejen.
  • Tilsæt evt. mere hvedemel hvis dejen er meget klisteret. Den skal være til at røre ved, men stadig smidig. Jeg bruger ca. 150g hvedemel og alt mel af de andre to slags.
  • Lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 1 time.
  • Rul derefter 16 boller og placer dem tæt, eller i en bradepande. Lad bollerne hæve ca. 1,5 time.
  • Pensel hvederne med mælk og bag dem ved varmluft på 180 grader i ca. 15 min.
  • Rist hvederne inden servering.