Vinder koldskål
Koldskål med guf, kammerjunker og citronsirup
Samlet tid1 time t 30 minutter min
Antal: 4
Koldskål
- 2 æggeblommer pasteuriserede
- 1 dl sukker
- 1 vaniljestang pulver kan også bruges
- 1 dl A38
- 1/2 liter kærnemælk
- 2 spsk. fløde
- 1 citron saft + skal
Guf med grepesaft
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- 100 g æggehvide
- 15 g sukker
- 1-2 spsk. grepefrugt saft
- evt. vanilje
Kammerjunker
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 100 g sukker
- 100 g smør stuetemperatur
- 0,5 dl mælk
- 0,5 vaniljestang pulver kan også bruges
- 1/2 citron skal
- 1 æg
Citronsirup
- 1 dl citronsaft
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
Start med at lave kammerjunkerne. Dem kan du lave flere dage i forvejen. Kammerjunkerne skal laves, forms, bages og kølse - det tager lidt tid.
Citronsirupen kan også laves flere dag i forvejen.
Koldskål
Skrap kornene ude af vaniljestangen og bland vaniljen med lidt af sukkeret.
Pisk æggeblommer og sukker, samt vaniljesukker, sammen til en lys og luftig æggesnaps.
Vend derefter A38 og kernemælk i æggesnapsen.
Smag koldskålen til med citronsaft og skal.
Rør lidt fløde i koldskålen og sæt den på køl indtil servering. Koldskål skal serveres koldt.
Guf med grepesaft
Kog sukker og vand sammen i en kasserolle til det rammer præcist 116 grader.
Pisk æggehvider og 15g sukker let sammen.
Hæld den varme sukker masse i en tynd stræle direkte ned i de piskede æggehvider i mens der piskes.
Pisk ved fuld effekt i guffen (marengsen) er helt kold (det tager op i mod 15 min.)
Vend grepesaft i guffen og evt. vanilje.
Kammerjunker
Tænd ovnen på 175 grader.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret til vaniljesukker.
Bland de tørre ingredienser og citronskal sammen og smuldre smørret der i.
Saml dejen med mælk og æg.
Tril kugler af dejen og bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 6 min. til de er let bagte og stadig bløde.
Tag de halv bagte kammerjunker ud af ovnen og halver dem. Sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 min til de er let gyldne, de bliver sprøde når de køler af.