Græskarkage
Kryddert kage med græskar og cream cheese frosting
Antal: 8 personer
- 300 g Hokkadio græskar groft revet
- 3 æg
- 250 g rørsukker
- 1 dl olie smagsneutral, raps eller solsikke
- 220 g hvedemel
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1/2 tsk. stødt ingefær er du vild med ingefær - brug 1 tsk.
- 1/4 tsk. nelliker
- 1/4 tsk. stødt muskatnød
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
Cream cheese frosting - lav evt. dobbelt portion
- 200 g flødeost
- 100 g flormelis
- 1 tsk vanilje pulver, stang eller sukker
- 100 g smør
- 1 spsk. Citron saft + skal
Græskarkage
Vask og riv græskaret, du kan sagtens bruge skrællen.
Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt.
Bland alle de tørre ingredienser sammen, og vend dem skiftevis med olien og revet græskar, i ægge-blandingen.
Fyld dejen i en form med bagepapir 25x35 cm.
Bag kagen ca. 30-35 min. ved 180 grader varmluft og afkøl den.
Cream cheese frosting
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen til det er lyst og luftigt.
Vend flødeosten i.
Smag frostingen til med citronskal og mere vanilje.
Opbevar frostingen på køl til kagen er helt afkølet.
Sammel kagen
Smør frostingen på græskarkagen.
Opbevar kagen på køl, det er bedre dagen efter og holder sig op til 5 dage på køl.