Go Back

Græskarkage

Kryddert kage med græskar og cream cheese frosting
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 300 g Hokkadio græskar groft revet
  • 3 æg
  • 250 g rørsukker
  • 1 dl olie smagsneutral, raps eller solsikke
  • 220 g hvedemel
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. stødt ingefær er du vild med ingefær - brug 1 tsk.
  • 1/4 tsk. nelliker
  • 1/4 tsk. stødt muskatnød
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron

Cream cheese frosting - lav evt. dobbelt portion

  • 200 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vanilje pulver, stang eller sukker
  • 100 g smør
  • 1 spsk. Citron saft + skal

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Græskarkage

  • Vask og riv græskaret, du kan sagtens bruge skrællen.
  • Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen, og vend dem skiftevis med olien og revet græskar, i ægge-blandingen.
  • Fyld dejen i en form med bagepapir 25x35 cm.
  • Bag kagen ca. 30-35 min. ved 180 grader varmluft og afkøl den.

Cream cheese frosting

  • Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen til det er lyst og luftigt.
  • Vend flødeosten i.
  • Smag frostingen til med citronskal og mere vanilje.
  • Opbevar frostingen på køl til kagen er helt afkølet.
  • Sammel kagen
  • Smør frostingen på græskarkagen.
  • Opbevar kagen på køl, det er bedre dagen efter og holder sig op til 5 dage på køl.