Den frosne and har bedst af at tø op 2 dage i køleskabet.
Rengør anden, tag indmaden ud (det ligger i en pose) fjern evt. fjerrester, skyld og tør anden godt.
Tænd ovnen på 200 grader.
Fjern gump og vingespidser, gem dem til at lave sovsen på.
Gnid anden med rigeligt groft salt, både indvendig og udvendig.
Skær æble i tern og fyld anden med æble-tern og svesker. Luk anden med en kødnål. Du kan binde vingerne ind til anden med en bomuldssnor - det gør jeg nu ikke.
Læg anden i stegeposen med brystet nedad. Lav små huller i stege posen.
Giv anden 30 min. i ovnen og skru herefter ned til 125 grader.
Efter ca. 1,5 time, åbnes stegeposen forsigtigt og anden vendes rundt, så brystet kommer op.
Her hælder jeg også stegeskyen fra anden til sovsen.
Efter yderligere 1 time, tjekker jeg om anden føles mør og om saften er klar.
Riv stegeposen op, og giv anden 10-20 minutter under grill ved 200 grader, til anden har sprødt skind.
Anden er færdig, har sprødt skind og er klar til at blive parteret. Anden har godt af hvile, den er meget varm når den kommer ud af ovnen.
Du kan også stege anden dagen før, partere den og give den det sidste under grill, lige inden servering.