Go Back

Andesteg

Perfekt and til jul og Mortens aften
Samlet tid4 timer 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel and 2800-3000g
  • 1-2 æble(r) madæble f.eks Belle de boskoop æble
  • 1-2 håndfulde sveske(r)
  • groft salt
  • 1 stegepose

Sådan gør du

  • Den frosne and har bedst af at tø op 2 dage i køleskabet.
  • Rengør anden, tag indmaden ud (det ligger i en pose) fjern evt. fjerrester, skyld og tør anden godt.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Fjern gump og vingespidser, gem dem til at lave sovsen på.
  • Gnid anden med rigeligt groft salt, både indvendig og udvendig.
  • Skær æble i tern og fyld anden med æble-tern og svesker. Luk anden med en kødnål. Du kan binde vingerne ind til anden med en bomuldssnor - det gør jeg nu ikke.
  • Læg anden i stegeposen med brystet nedad. Lav små huller i stege posen.
  • Giv anden 30 min. i ovnen og skru herefter ned til 125 grader.
  • Efter ca. 1,5 time, åbnes stegeposen forsigtigt og anden vendes rundt, så brystet kommer op.
  • Her hælder jeg også stegeskyen fra anden til sovsen.
  • Efter yderligere 1 time, tjekker jeg om anden føles mør og om saften er klar.
  • Riv stegeposen op, og giv anden 10-20 minutter under grill ved 200 grader, til anden har sprødt skind.
  • Anden er færdig, har sprødt skind og er klar til at blive parteret. Anden har godt af hvile, den er meget varm når den kommer ud af ovnen.
  • Du kan også stege anden dagen før, partere den og give den det sidste under grill, lige inden servering.