Go Back

Vaniljekranse

Vaniljekranse med mandler
Samlet tid1 time
Antal: 50 stk

Ingredienser

  • 75 g mandler smuttede og finthakkede
  • ½-1 stang vanilje
  • 150 g sukker
  • 200 g smør
  • 250 g mel
  • ½ tsk hjortetaksalt kan undlades
  • ½ æg

Sådan gør du

  • Skold og smut mandlerne. Hak dem efterfølgende fint, næsten til mel, i en minihakker.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk vaniljesukker, smør og sukker sammen til det bliver helt hvidt og luftigt. Dette step er der meget diskution om, men sådan gør jeg.
  • Vend de finthakkede mandler og hvedemel i dejen, og saml til sidst dejen med ægget.
  • Fyld dejen i en stof spørjtepose med en stjernetyl.
  • Sprøjt vaniljekransene ud på bagepapir og put dem i fryseren.
  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Bag de frosne vaniljekranse ca. 10 minutter til de er svagt lysebrune.
  • Afkøl vaniljekransene på en bagerist, de bliver først sprøde når de køler.
  • Opbevar vaniljekransene i en lufttæt kagedåse. De holder sig i flere uger.