Go Back

Spaghetti og kødboller

One pot spaghetti - tomatsovs med kødboller
Samlet tid50 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tomatsovs

  • 1 løg revet el. fint hakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 680 g purrerede tomater tomat passata
  • salt og peber
  • 1/2-1 tsk. rørsukker

Kødboller

  • 400 g oksekød
  • 1 spsk. salt gerne parmesansalt
  • 30 g parmesan revet
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 bundt bredbladet persille el. persille
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1/2 dl dansk vand
  • 2 spsk. rasp jeg brugte pango
  • rigelig friskkværnet peber
  • 130 g fuldkornspaghetti
  • 1/2 butternut squash

Sådan gør du

Tomatsovs

  • Varm olien op i en tykbundet gryde. Sauter løg og hvidløg.
  • Tilsæt de purrerede tomater, læg låg på og lad det små-simre imens kødbollerne forberedes.

Kødboller

  • Rør farsen med salt og fint revet parmesanost.
  • Tilsæt finhakket lød og presset hvidløg.
  • Hak persillen fint og rør det i farsen.
  • Tilsæt æg, mælk, danskvand og rasp samt peber. Farsen har godt af at hvile på køl, gerne 30 minutter. Lad bare tomatsovsen simre.
  • Form farsen til kødboller. Smag tomatsovsen til med salt, peber og sukker.
  • Pochere (kog) kødbollerne direkte i tomatsovsen. Oplever du at nogle af kødbollerne går i stykker, fortvivl ikke, det gør bare sovsen bedre.
  • Efter 3 minutters kogetid tilsættes fuldkornspaghettien til retten, lad retten koge videre i 8 minutter.
  • Ringel butternut squashen til spaghetti og tilsæt det retten. Lad det koge yderligere to minutter. Smag retten til, og server det med frisk bredbladet persille eller oregano, og evt. mere parmesan.