Go Back

Hjemmelavet is

Creme anglais til den bedste hjemmelavede is
Antal: 1 liter færdig is

Ingredienser

  • 100 g æggeblomme 80g er nok (svarende til 4 æggeblommer)
  • 100 g sukker
  • 3,5 dl fløde
  • 1,5 dl mælk
  • 1/2 stang rigtig god vanilje til vaniljeis

Sådan gør du

  • Lun mælk og fløde i en gryde til ca. 85 grader. Har du en tom vaniljestang, så lun den med her.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps, tilsæt vanilje.
  • Rør den lune mælk og flødeblanding i æggesnapsen, og hæld blandingen tilbage i gryden.
  • Varm isbasen til max. 83 grader under konstant omrøring. Gør det langsomt til cremen tykner og brug et pålideligt termometer.
  • Hæld creme anglaisen i en lufttæt beholder og sæt den på køl natten over.
  • Næste dag, når creme anglaisen er kølet til max 5 grader, skal cremen være tyk og cremet som creme fraiche. Cremen køres på ismaskinen i ca. 35-45 minutter til en tyk softice.
  • Isen kan spises med det samme, eller fyldes i en fryseeget boks og sættes i fryseren.
  • Efter 3 timer har du det perfekte resultat.

Noter

Creme anglaise skal være tyk nok til at belægge bagsiden af en ske, og så tyk at der efterladers en streg når du køre en ske igennem cremen. 
Tilføj husblas for at være helt sikker. Mængden svarer til 1 blad husblas, men for en is der "står af sig selv", tilsæt 2 blade. Læg husblas bladende i blød i koldt vand, imens du legerer cremen. Når cremen er legeret, vrides husblas bladende og smeltes i den varme creme anglaise, inden den sies i en boks (for at undgå evt. husblas klumper) og sættes på køl.