Go Back

Pølsehorn med fuldkorn

Lækre bløde hjemmebagte pølsehorn med fuldkorn
Antal: 20 stk

Ingredienser

Pølser

  • 20 stk brunchpølser eller 10 pølser

Pølsehornsdej

  • 25 g smør
  • 3 dl mælk skummet
  • 25 g gær
  • 1 spsk. sukrin
  • 300 g hvidhvede
  • 75 g manitoba hvedemel el. alm. hvedemel
  • 1 æg sammenpisket til pensling
  • Ketchup

Sådan gør du

  • Lun mælk og smør i en gryde. Lad smøret smelte i mælken, når det er lillefingervarmt (lunket) hældes det i røremaskinen og gæret opløses heri.
  • Tilsæt sukrin og hvid hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt.
  • Tilsæt hvedemelet (maintoba) og ælt dejen godt. Dejen skal være smidig og til at røre ved.
  • Lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
  • Del dejen i to og rul hver del til en "pizza".
  • Skær hver dej i 10 "pizza-slides"
  • Placer 10 pølser langs kanten af hver "pizza-slide".
  • Hvis du vil bage ketchup med inden i pølsehornene, så placcer en steg ketchup ved hver pølse.
  • Rul dejen om pølserne, fra kanten og mod midten.
  • Placer pølsehornene på en bradeplade med bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pensel pølsehornene med sammenpisket æg.
  • Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Nyd dem med ketchup, lune, kolde eller i madpakken.