Go Back

Gulerodsmuffins

Svampede gulerodsmuffins med pekannødder og ostecreme
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 200 g gulerod revet
  • 175 g sukker ca. 2 dl
  • 50 g brun farin ca. 1 dl
  • 4 æg
  • 150 g smagsneutral olie ca. 2,5 dl
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 175 g hvedemel
  • 25 g havregryn
  • 70 g pekannødder

Ostecreme

  • 100 g smør
  • 100 g flormelis
  • 200 g flødeost
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 citron skal og lidt saft

Sådan gør du

  • Vej alle ingredienserne af og bland dem i ovenstående rækkefølge. Foruden pekannødderne.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rør alle ingredinserne godt sammen.
  • Hak pekannødderne i passende størrelser og vend dem i dejen.
  • Fordel dejen i 15-24 muffinsforme (afhængig af størelse), fyld ikke dej længere end til en lille centemeter fra kanten.
  • Bag muffinsene i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
  • Afkøl muffinsene helt

Ostecreme

  • Tag smøren ud af køleskabet i god tid - gerne 20-30 minutter før.
  • Pisk smør, flormelis og vaniljesukker helt hvidt og luftigt.
  • Vend derefter flødeosten i smør-blandingen, pisk ikke mere i blandingen.
  • Riv citronskal og smag cremen til med citronsaft og vanilje.
  • Fordel ostecremen på de afkølede muffins og opbevar dem på køl.