Gulerodsmuffins
Svampede gulerodsmuffins med pekannødder og ostecreme
Antal: 20 stk
- 200 g gulerod revet
- 175 g sukker ca. 2 dl
- 50 g brun farin ca. 1 dl
- 4 æg
- 150 g smagsneutral olie ca. 2,5 dl
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 175 g hvedemel
- 25 g havregryn
- 70 g pekannødder
Ostecreme
- 100 g smør
- 100 g flormelis
- 200 g flødeost
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 citron skal og lidt saft
Vej alle ingredienserne af og bland dem i ovenstående rækkefølge. Foruden pekannødderne.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør alle ingredinserne godt sammen.
Hak pekannødderne i passende størrelser og vend dem i dejen.
Fordel dejen i 15-24 muffinsforme (afhængig af størelse), fyld ikke dej længere end til en lille centemeter fra kanten.
Bag muffinsene i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Afkøl muffinsene helt
Ostecreme
Tag smøren ud af køleskabet i god tid - gerne 20-30 minutter før.
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker helt hvidt og luftigt.
Vend derefter flødeosten i smør-blandingen, pisk ikke mere i blandingen.
Riv citronskal og smag cremen til med citronsaft og vanilje.
Fordel ostecremen på de afkølede muffins og opbevar dem på køl.