Go Back

Chili con carne

Sund og nem opskrift på chili con carne lavet af oksebov eller okseklump. Krydderibladningen i denne chili con carne er bare helt perfekt.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg Oksebov eller okseklump gullaschtern kan også bruges
  • 1-2 friske chilier
  • 2 gulerødder
  • 2-3 peberfrugter gerne forskellige farver
  • 4 fed hvidløg
  • 1/2 dåse tomatpure ca 3 spsk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1/2 dl vand
  • 2 dl kaffe
  • 2 spsk balsamico
  • 20 g mørk chokolade
  • 2 spsk Sukrin Gold kan købes her
  • 1 dåse kideny bønner

Krydderiblanding:

  • 2 tsk chili flager
  • 4 tsk god papika
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk kanel
  • 1 tak peber
  • 1 tsk salt
  • 1/2 sjerneanis

Sådan gør du

  • Start med at lave krydderiblandingen. Knus stjerneanis og bland alle krydderierne sammen.
  • Forbered grøntsagerne ved at skære chili, løg og hvidløg i fine tern.
  • Skræl gullerødder og skær dem i mindre stykker.
  • Skær også kødet i tern.
  • Rist krydderiblandingen på en tør pande.
  • Find en støbejernsgryde eller stegeso frem og tænd ovnen på 120 grader.
  • Tag krydderiblandingen af panden og gem den. På panden brunes kødternene på alle sider med salt og peber, hæld kødet i støbejernsgryden.
  • Steg derefter chili, løg og hvidløg på panden og hæld det i støbejernsgryden.
  • Drys krydderigblandingen over kød og løg i gryden.
  • Tilsæt tomatpure, gulerødder, hakkede tomater, kaffe og balsamico. Sæt låg på gryden og sæt det i oven i minimum 3 timer.

20-30 min før servering:

  • Tilsæt peberfrugterne, kindybønner, mørk chokolade og zero gold.
  • Serverer chili con carnen med ris og denne gucamole.