Porretærte
Lækker og sund opskrift på en klassisk porretærte med en fuldkornstærtebund, som passer rigtig godt til gris og især til hamburgerryg.
Antal: 4 personer
Tærtedej:
- 1,5 dl fuldkornshvedemel
- 1,5 dl hvedemel
- 20 g smør
- 1 dl koldt vand
Fyld:
- 2-3 porre
- 3 to mater
- 3 æg
- 150 g hytteost
- 1 tsk groft salt
- 1/2 tsk peber
Fyld:
Rens porrerne og skær dem i ringe.
Steg dem på en pande med lidt salt og peber.
Skær tomaterne i skiver.
Bland æg, hytteost, salt og peber.
Fyld tærtedejen: først med de stegte porrer, så æggemassen og til sidst toppes tærten med tomaterne.
Bag tærten i ca. 30 min. ved 200 grader (ca. 180 grader varmluft).