Go Back

Grønkålssalat

Opskriften på en smuk og mættende grønkålssalat med quinoa, bagt butternut squash og en tahin-dressing med citron og hvidløg.
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 1 pose grønkål ca 300g
  • 1 butternut squash
  • 1 dl edamamebønner
  • 1 dl sorte quinoa
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk æblecidereddike
  • Salt

Tahin-dressing:

  • 1 stor spsk tahin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1-2 spsk vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Start med at vaske butternut squashen og skær den midt over. Skrap kernerne ud og fjern kødet imellem kernerne, gem kernerne.
  • Butternut squashen skæres i tern og lægges på en bradepande, i hjørnet lægges butternut kernerne, så de ristes samtidig.
  • Drys både butternut squash tern og kerner med salt.
  • Sæt bradepanden i ovnen, kernerne skal ristes i ca 20 min og butternut ternene i ca 30 min.
  • Skyl quinoaen under rindende vand og kog den i 2 dl vand i ca. 15 min.
  • Skyl og riv grønkålen i mundrette bider.
  • Masserer grønkålen i en skål med lidt olivenolie og lidt æblecidereddike. Når grønkålen masseres bliver den mørkegrøn, blødere og nemmere at spise.
  • Overhæld edamammebønnerne med kogende vand.

Tahin dressing:

  • Rør tahin, med citronsaft, presset hvidløg og salt til det bliver til en tør tyk masse.
  • Tilsæt vand til den ønskede konsistens.

Sammel salaten:

  • Vend grønkål med quinoa, bagt butternut squash og edamambønner.
  • Hæld tahin dressingen over salaten og pynt med de ristede butternut squash kerner.