Go Back

Pizzabund

Sådan laver du en sund sprød fuldkorns pizzadej! Denne dej er nemmer, bedre og sundere end en færdiglavet dej der bare skal rulles ud!
Antal: 4 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl lunket vand
  • 1 spsk groft salt
  • 350 g hvedmel
  • 300 g fuldkornshvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og derefter fuldkornsmelet.
  • Rør dejen godt igennem og tilsæt hvedemel til dejen slipper skålen. Jeg røre dejen i en røremaskine.
  • Lad dejen hæve min. 30 min på køkkenbordet.
  • Del dejen i 4, og rul 4 ultra tynde pizzabunde ud.
  • Placer dem på bagepapir.
  • Forbag pizzabundende én af gangen i en meget varm ovn og gerne på en pizzasten. Jeg forbager pizzabunden i ca. 10 min ved 220 grader på en ovnfunktion der hedder pizza-trin.
  • Jeg pynter pizzaerne og færdigbager dem ca. 20 min.

Noter

Fyld fryseren: Når du har rullet dejen ud og placeret dem på bagepapir, rulles dej og bagepapir sammen og kommes i fryseren.