Sådan laver du en sund sprød fuldkorns pizzadej! Denne dej er nemmer, bedre og sundere end en færdiglavet dej der bare skal rulles ud!
Antal: 4stk.
Ingredienser
25ggær
5dllunket vand
1spskgroft salt
350ghvedmel
300gfuldkornshvedemel
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og derefter fuldkornsmelet.
Rør dejen godt igennem og tilsæt hvedemel til dejen slipper skålen. Jeg røre dejen i en røremaskine.
Lad dejen hæve min. 30 min på køkkenbordet.
Del dejen i 4, og rul 4 ultra tynde pizzabunde ud.
Placer dem på bagepapir.
Forbag pizzabundende én af gangen i en meget varm ovn og gerne på en pizzasten. Jeg forbager pizzabunden i ca. 10 min ved 220 grader på en ovnfunktion der hedder pizza-trin.
Jeg pynter pizzaerne og færdigbager dem ca. 20 min.
Noter
Fyld fryseren: Når du har rullet dejen ud og placeret dem på bagepapir, rulles dej og bagepapir sammen og kommes i fryseren.