Pizza med serrano skinke og artiskok
Pizza er ofte associeret med junk food, men du kan sagtens lave en sund hjemmelavet pizza fyldt med grøntsager.
Antal: 4 stk.
Pizzabund
- 25 g gær
- 5 dl lunket vand
- 1 spsk groft salt
- 350 g hvedmel
- 300 g fuldkornshvedemel
Fyld
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1/2 pose frisk spinat
- ca 100g parmaskinke
- 10 cherry tomater
- 1/2 rød snackpeber
- 1 glas artiskokhjerter
- 1 mozzarella ost
- oregano og peber
Pizzadejen rulles tyndt ud og forbages i ca. 10 min. ved 220 grander, gerne på ovnens pizzatrin og på en pizzasten. Har du ligesom mig ikke en pizzasten, bag da bunden på en varm bradepande ved høj varme.
Smør den forbagte pizzabund med tomatkoncentrat og fordel den friske spinat over pizzaen.
Ovenpå spinaten pyntes med serrano skinke, halve cherry tomater og snackpeber i skiver.
Hæld vandet fra artiskokkerne og skyld dem kort under kold vand. Fordel artiskokkerne på pizzaen.
Tilsidst fordeles mozzarellaen og der drysses med oregano og sort peber.
Pizzaen bages færdig i ca 25 min.