Go Back

Pizza med serrano skinke og artiskok

Pizza er ofte associeret med junk food, men du kan sagtens lave en sund hjemmelavet pizza fyldt med grøntsager.
Antal: 4 stk.

Ingredienser

Pizzabund

  • 25 g gær
  • 5 dl lunket vand
  • 1 spsk groft salt
  • 350 g hvedmel
  • 300 g fuldkornshvedemel

Fyld

  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1/2 pose frisk spinat
  • ca 100g parmaskinke
  • 10 cherry tomater
  • 1/2 rød snackpeber
  • 1 glas artiskokhjerter
  • 1 mozzarella ost
  • oregano og peber

Sådan gør du

  • Pizzadejen rulles tyndt ud og forbages i ca. 10 min. ved 220 grander, gerne på ovnens pizzatrin og på en pizzasten. Har du ligesom mig ikke en pizzasten, bag da bunden på en varm bradepande ved høj varme.
  • Smør den forbagte pizzabund med tomatkoncentrat og fordel den friske spinat over pizzaen.
  • Ovenpå spinaten pyntes med serrano skinke, halve cherry tomater og snackpeber i skiver.
  • Hæld vandet fra artiskokkerne og skyld dem kort under kold vand. Fordel artiskokkerne på pizzaen.
  • Tilsidst fordeles mozzarellaen og der drysses med oregano og sort peber.
  • Pizzaen bages færdig i ca 25 min.