Go Back

Grønkålssalat med figner og pære

I denne grønkålssalat finder du alt det som jeg er helt vild med ved efteråret. Grønkål! Græskar! Friske figner! I en og samme salat!

Ingredienser

  • 200 g grønkål
  • 2 stk. friske figner
  • 1/2 hokkaido græskar
  • 1 stk. pære
  • 10 mandler gerne ristede
  • 1 spsk salt

Dressing

  • 1 spsk æblesider eddike
  • 1 tsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at vaske hokkaidoen rigtig godt.
  • Skær den midt over, fjern kernerne og skær den i tern.
  • Krydr hokkaidoternene godt med salt og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
  • Skær også pæren i tern og bag den i ovnen i et ildfast fad i ca. 20 min.
  • Grønkålen skylles og vaskes godt og hives eller hakkes i mundrette størrelser.
  • Masserer grønkålen med dressingen af æblesider eddike, lidt oliven olie og salt og peber til kålen bliver blød og helt mørkegrøn.
  • Skyld fignerne, du kan sagtens spise skralden, og skær dem i både, hak også mandlerne.
  • Når hokkaidoen og pærene er færdig bagte og kølet af, blandes salaten ved at vende alle ingredienserne i grønkålen.