Go Back

Rød- og Grønkålssalat

Opskrift på en lækker sprød salat af rød- og grønkål. Salaten passer godt- og giver et lækkert modspil til det fede ande kød.

Ingredienser

  • 6-8 grønkålsgrene
  • 1/4 rødkål
  • 1 spsk balsamico
  • 1 æble
  • 2 spsk tranebær
  • 3 spsk vand
  • salt og peber
  • 2 spsk ristede hasselnødder

Sådan gør du

  • Start med at lægge tranebærene i blød i vandet i en lille skål, så de allesammen er dækket. Lad tranebærene stå og trække.
  • Fjern stokken fra grønkålsgrenene og riv eller skær grønkålen fint.
  • Masserer grønkålen med 1 spsk balsamico indtil grønkålen bliver mørkegrøn og blød.
  • Snit rødkålen fint, jeg gør det på et mandolinjern og vend den med grønkålen.
  • Skær æblet fint og bland det i salaten.
  • Hæld tranebær og den vand de ligger i over salaten, bland salaten godt og smag den til med lidt salt og peber.
  • Pynt salaten med hakkede ristede hasselnødder.