Go Back

Rødkål

Opskrift på den perfekte hjemmelavet rødkål, som passer perfekt til julebordet uanset om I skal have and, flæskesteg eller frikadeller. Denne variant har et min. af tilsat sukker.

Ingredienser

  • ½ rødkål
  • 1 spsk smør
  • 2 dl hjemmepresset æblemost eller ufiltreret æblejuice
  • 1 dl balsamicoeddike
  • 2 spsk ribsgelé
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Snit rødkålen i tynde strimler, evt. på et mandolinjern. 
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt kålen og lad den falde sammen.
  • Når kålen er faldet sammen, tilsættes æblemost, balsamico og ribsgelé.
  • Lad det simre under låg i to timer, rør i kålen med jævne mellemrum.
  • Tilsæt mere most eller lidt vand, hvis kålen er ved at koge tør.
  • Smag kålen til med ribsgele og salt.