Go Back

Hellefisk i fad

Ovnbagt hellefisk i fad på en bund af spidskål, broccoli og løg. Opskrift på nem, sund og velsmagende aftensmad på bare 12 minutter.

Ingredienser

  • Hellefiskfilet 1/2-1 pr. person
  • 1/2 spidskål
  • 1/2 broccoli
  • 1 løg
  • 1 citron
  • salt og peber

Krydderurtehytteost

  • 150 g hytteost
  • 1 spsk finthakket persille
  • 1 spisk finthakket dil
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Skær løget i ringe og snit spidskålet fint, fordel det i bunden af et ovnfast fad.
  • Bræk buketter af broccolien og læg dem i fadet.
  • Oven på grøntsagerne placeres hellefiskefilet.
  • Skær 1/2 citron i tern og læg citronstykkerne med skræl i fadet, pres saften fra den anden 1/2 citron over fisken og grøntsagerne, krydr med salt og peber.
  • Bag fisken i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter.

Krydderurtehytteosten

  • Rør krydderurtehytteosten sammen ved at blande ingredienserne i hytteosten og smag til med salt og peber.  
  • Serverer fiskefadet med kogte kartofler og kryderurtehytteost.