Koldhævet boller med gulerod
Nemme koldhævet boller med gulerod
Samlet tid25 minutter min
Antal: 10 stk
- 4 dl vand
- 1/2 pk. gær 25g
- 2 stk. gulerødder ca. 120g
- ca. 1 dl havregryn
- ca. 2 dl fuldkornshvedemel
- ca. 5-6 dl hvedemel
- 1 spsk. groft salt
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt revne gulerødder, havregryn og fuldkornshvedemel/rugmel, rør det godt ud i vandet.
Rør derefter hvedemel i dejen lidt ad gangen, dejen skal kunne røres, men være fast og stadig klisteret.
Rør tilsidst salt i dejen og sæt den på køl til dagen efter.
Dagen efter: 10 boller sættes på en bradeplade med bagepapir med en våd ske. Drys evt. lidt kerner på bollerne.
Bages midt i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.