Go Back

Koldhævet boller med gulerod

Nemme koldhævet boller med gulerod
Samlet tid25 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 1/2 pk. gær 25g
  • 2 stk. gulerødder ca. 120g
  • ca. 1 dl havregryn
  • ca. 2 dl fuldkornshvedemel
  • ca. 5-6 dl hvedemel
  • 1 spsk. groft salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt revne gulerødder, havregryn og fuldkornshvedemel/rugmel, rør det godt ud i vandet.
  • Rør derefter hvedemel i dejen lidt ad gangen, dejen skal kunne røres, men være fast og stadig klisteret.
  • Rør tilsidst salt i dejen og sæt den på køl til dagen efter.
  • Dagen efter: 10 boller sættes på en bradeplade med bagepapir med en våd ske. Drys evt. lidt kerner på bollerne.
  • Bages midt i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.