Go Back

Pulled beef

Ølbraiseret pulled beef - det perfekte trævlede oksekød

Ingredienser

  • Ca. 1 kg okse spidsbryst eller anden "grydesteg"
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1-2 gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1-1,5 dl bbq sauce
  • 1 flakse hvidtøl 33 cl, eller anden sød mørk øl
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Start med at skære kødet i passende skiver/bøffer og brun det godt på alle sider, evt. i lidt fedtstof, med rigeligt salt og peber.
  • Klargør grøntsagerne, skære løg, chili og hvidløgt fint samt gulerøder i tern.
  • Tag de stegte bøffer op af gryden og læg dem til side.
  • Lav nu saucen, som bøfferne skal braiseres i.
  • Svits grøntsagerne i grynden. Tilføj derefter hakkedetomater fra dåse, hvidtøl, BBq-sovs og gryderier.
  • Når sausen koger, lækkes bøfferne tilbage i saucen og de braiseres i ca. 2,5 time, gerne længere, ved svag varme.
  • Tag kødt op af saucen, gerne med en hul-ske, da det nemt falder fra hinanden. Jeg putter det i røremaskinen og røre det med k-spartle - da det giver perfekt trævlet kød. Ellers riv kødet fra hinanden med to gafler.
  • Lad saucen stå på pluset og koge ind i mens.
  • Når kødet er trævlet, hælder du den indkogte bbq-sauce ved kødet. Jeg synes det passer med ca. 2/3 af saucen - det giver kødet masser af saft og smag.
  • Smag kødet til med salt og peber.