Julesnurrer
Små julekringler med remonce, kanel, mandler og rosiner
Samlet tid2 timer t 30 minutter min
Antal: 10 stk
Snurrer-dej
- 100 g smør
- 3 dl mælk gerne sødmælk
- 25 g gær 1/2 pakke
- 1-2 kapsler kardemomme eller 1/2 tsk. stødt
- 2 spsk. sukker
- 1 æg
- ca. 550 g mel
- 1/2 tsk. salt
Remonce
- 120 g smør stuetemperatur
- 60 g sukker
- 60 g brun farin
- 120 g marcipan
- 2 spsk. kanel
- 1 spsk. mel
Fyld
- 50 g rosiner ca. en dl
- 50 g mandel spliter smuttet og hakket (ca. 1 dl)
Dejen
Smelt smøret i en gyden, tag det af blusset og tilføj mælken.
Hæld det i en røreskål, jeg bruger min rørmaskine, og opløs gæret i den lune blanding.
Tilsæt sukker, stødt kardemomme, æg, salt og melet lidt af gangen (måske ikke det hele, måske lidt mere) imens du røre dejen godt på en rørmaskine. Ælt dejen til den er helt glat og smidig. Det kan også gøres med håndkraft.
Lad dejen hæve under et fugtigt visestykke på køkkenbordet 1 time, til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Forbered imens remoncen.
Remonce
Rør smør, 2 slags sukker, kanel og marcipan sammen til remonce. Jeg bruger min el-pisker. Er marcipanen kold/hård, kan du med fordel rive den inden du blander den i remoncen.
Vend tilsidst mel i remoncen. Mel tilføjes for at remoncen bliver inde i snurrerne og ikke flyder ud.
Form snurrer
Rul dejen ud til en rektangel på ca 35 x 55 cm.
Smør remonce på 2/3 dele af dejen.
Fold dejen ind over sig selv, på den lange led. Først fra den ene side, remonce mod remonce, og så fra den anden side uden remonce, så dejen er foldet i 3 lag.
Del dejen i 10 lige store dele. Skær derefter hver rektangel op i mindten, men ikke helt over, som et par bukser.
Sno "buksebenet" sammen og sno snoningen rundet om sig selv og put enden ned i midten.
Lad snurrerne hæve ca. 1 time på køkkenbordet, pensel dem med sammenpisket æg og bag dem 10-12 min. ved 200 grader.
Sukkersirup
Kog vand og sukker sammen, til alt sukkeret er opløst, som en sirup.
Pensel de varme snurre med sirupen, det er det som gør dem blanke.
Pynt gerne med perlesukker (jeg havde ikke noget), det vil gøre dem ekstra smukke.