Snickerskage
Den lækreste snaskede kage med karamel og saltede peanuts. Kagen er gluten- og sukkerfri, den er bagt med proteinpulver.
Antal: 8 Personer
Bund
- 120 g mandler
- 16 stk dadler (ca. 130g)
- 30 g chokoladeproteinpulver
Karamellag
- 6 stk dadler uden sten
- 1 dl kogende vand
- 80 g peanutbutter
- 1 spsk kakao
- 30 g chokoladeproteinpulver
- 30 g vaniljeproteinpulver
Top
- ca. 100 g mørk chokolade
- peanuts
Tænd ovnen på 180 grader.
Læg de udstenet dadler i blød i 1 dl kogende vand.
Lav derefter bunden, ved at blende mandler, dadler og chokoladeproteinpulver til en sammenhængende masse, jeg blender det i en foodprocessor.
Tryk dejen ud i en bageform 16-20 cm i diameter. Bag bunden i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 min.
Karamellag
Lav imens daddel-karamel-laget. Blend dadler og den vand de ligger i blød i sammen til en karamel.
Rør de resterende ingredienser i.
Karamellen må ikke være for flydende.
Fordel daddelkaramellen på den afkølet bund.
Afkøl kagen, stil den gerne i fryseren - det gør det nemmer at overtrække med chokolade
Top
Temperere chokoladen, jeg gør det så godt jeg kan ved at smelte 2/3 dele i mirkoovene og overhælde det den sidste 1/3 del.
Fordel den smeltede tempererede chokolade over kagen og pynt med peanuts
Sæt kagen på køl til chokoladen er størknet.
Server kagen.