Go Back

Snickerskage

Den lækreste snaskede kage med karamel og saltede peanuts. Kagen er gluten- og sukkerfri, den er bagt med proteinpulver.
Samlet tid1 time
Antal: 8 Personer

Ingredienser

Bund

  • 120 g mandler
  • 16 stk dadler (ca. 130g)
  • 30 g chokoladeproteinpulver

Karamellag

  • 6 stk dadler uden sten
  • 1 dl kogende vand
  • 80 g peanutbutter
  • 1 spsk kakao
  • 30 g chokoladeproteinpulver
  • 30 g vaniljeproteinpulver

Top

  • ca. 100 g mørk chokolade
  • peanuts

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Læg de udstenet dadler i blød i 1 dl kogende vand.
  • Lav derefter bunden, ved at blende mandler, dadler og chokoladeproteinpulver til en sammenhængende masse, jeg blender det i en foodprocessor.
  • Tryk dejen ud i en bageform 16-20 cm i diameter. Bag bunden i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 min.

Karamellag

  • Lav imens daddel-karamel-laget. Blend dadler og den vand de ligger i blød i sammen til en karamel.
  • Rør de resterende ingredienser i.
  • Karamellen må ikke være for flydende.
  • Fordel daddelkaramellen på den afkølet bund.
  • Afkøl kagen, stil den gerne i fryseren - det gør det nemmer at overtrække med chokolade

Top

  • Temperere chokoladen, jeg gør det så godt jeg kan ved at smelte 2/3 dele i mirkoovene og overhælde det den sidste 1/3 del.
  • Fordel den smeltede tempererede chokolade over kagen og pynt med peanuts
  • Sæt kagen på køl til chokoladen er størknet.
  • Server kagen.

Noter

Kagen kan fryses.