800ghakket svinekødeller hakket kyllingekød eller medister
1løg
1persillerod
2æg
Salt og peber
1spsk.husk eller hvedemel
1grøntsags bouillonterning
Karrysauce:
1løg, revet
3gulerødder, revet
1squash, revet
1æble, revet
1spsk.madraskarry
1lille dåse light kokosmælk
Tilbehør:
Gulerodsstave
Ris eller blomkålsris
Sådan gør du
Kødboller:
Start med at skrælle og rive persillerod og løg.
Lav bolle-farsen, af hakket svinekød, revet persillerod, løg, æg, salt og peber samt fiber husk. Lad farsen trække i 10 min.
Form kødboller af farsen og kog bollerne i vand med en bouillonterning. Når kødbollerne kommer op til overfladen er de færdige, tag dem op og læg dem til side. Gem kogevandet.
Kog ris
Sæt risene over, kog dem efter anvisningen på posen.
Karrysauce:
Start med at rive løg, gulerødder, squash og æble. Jeg river det på en foodprocessor, jeg starter med løget, tager det op og river derefter gulerødder, squash og æble.
Svits kort løg i en gryde, tilsæt revne gulerødder, squash og æble, sauter i 3-4 minutter.
Drys de stegte grøntsager med karry og sigt kogevandet fra bollerne over grøntsagerne, sammen med kokosmælk.
Kog karrysaucen til grøntsagerne er møre og blend saucen med en stavblender. Krydr med salt og peber og smag saucen til.
Vend halvdelen af bollerne tilbage i saucen og varm den op. Frys den anden halvdel boller ned til boller i karry en anden gang.
Server boller i karry til ris/blomkålsris med æble i tern og gulerodsstave.
Noter
Lav boller af medisterpølse, ved at trykke farsen direkte ud i kogevandet.