Go Back

Helstegt kylling med rodfrugter, tahin-dressing og hjertesalat

Samlet tid1 t 20 min

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 kg rodfrugter gulerødder, pastinak, persillerod, rødbede osv.
  • 2 citroner
  • 1 bundt persille
  • 1 dl skyr
  • 1 spsk tahin
  • 1 hjertesalat
  • rosmarin
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Skræl alle rodfrugterne
  • Fordel rodfrugterne på en bradepande sammen med ½ citron i kvarte, drys med salt og rosmarin
  • Rens og rengør kyllingen, fyld den med salt, ½ citron i kvarte og persille. Tør skindet og gnid det godt med salt
  • Læg kyllingen i bradepanden med rodfrugter
  • Sæt kylling og rodfrugter i ovnen i 70 min.

Tahin dressing

  • Rør en spsk. tahin med saft fra ½ citron og 1 fed presset hvidløg. Rør det til en tør masse. Tilsæt vand til du får en flydende konsistens, rør tilsidst ca. 1 dl skyr i dressingen.
  • Vask hjertesalaten
  • Server den hele kylling med rodfrugter, tahin-dressing og hjertesalat.