Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Sunde burgerboller
Antal:
16
stk
Ingredienser
50
g
gær
4
dl
lunkent vand
1
spsk
groft salt
1
dl
skyr
200
g
groft revne gulerødder
150
g
fuldkornshvedemel
eller grahamsmel
ca: 650 g hvedemel
eller hvidt hvede
Mælk til at pensle med og sesam frø til pynt
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt fuldkornsmelet og rør dejen godt sammen derefter tilsættes salt, skyr og gulerødder til dejen. Rør hvedemelet i lidt efter lidt.
Ælt dejen godt og lad den hæve på køkkenbordet i 30 min.
Form dejen til boller.
Jeg får ca. 18 stk. Dejen giver 16 store burgerboller eller 20 lidt mindre burgerboller.
Sæt burgerbollerne på en bradepande med bagepair og tryk bollerne flade. Lad dem efterhæve 30 min.
Pensel bollerne med mælk og pynt dem med sesamfrø.
Bag bollerne i ca: 15-20 min. ved 180 grader varmluft.
Lad bollerne køle inden de serveres.
Noter
Bollerne kan fryses, lav en stor portion så er du på forkant, når der står hjemmelavet burgers på menuen.