Kold Rabarber Hindbær grød
Køleskabsgrød med rabarberkompot og hindbær
Rabarberkompot
- friske rabarber
- 1 spsk sukrin (el. surkin melis) pr. 200g rabarber
- vaniljepulver
Kold Rabarber Hindbær grød
- 30 g havregryn
- 200 g skyr
- 10 friske hindbær flere til pynt
- ca. 70 g rabarberkompot mere til pynt
Rabarberkompot
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Jeg bruger 1 spsk sukrin melis pr. 200g rå rabarber. Jeg lavede 600g rabarber og bruge 3 spsk sukrin og 1 tsk vaniljepulver.
Skær rabarberne i stykker af ca. 1 cm. Læg dem i et ovnfastfad, vend dem med surkin og vanilje.
Bag dem i ovnen i 20 min.
Lad kompotten køle, mos de største rabarberstykker inden du putter kompotten i en lufttæt beholder.
Den kan holde sig i køleskabet i flere dage. Det smager skønt på skyr, oven på en ostemad eller i denne køleskabsgrød.
Kold Rabarber Hindbær grød
Rør alle ingredienserne sammen i en bøtte eller et glas med låg, hindbærene må gerne moses.
Sæt grøden i køleskabet natten over.
Dagen efter røres grøden rundt og den nydes som den er, eller pynt med flere friske hindbær og rabarberkompot.