Go Back

Kold Rabarber Hindbær grød

Køleskabsgrød med rabarberkompot og hindbær

Ingredienser

Rabarberkompot

  • friske rabarber
  • 1 spsk sukrin (el. surkin melis) pr. 200g rabarber
  • vaniljepulver

Kold Rabarber Hindbær grød

  • 30 g havregryn
  • 200 g skyr
  • 10 friske hindbær flere til pynt
  • ca. 70 g rabarberkompot mere til pynt

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Jeg bruger 1 spsk sukrin melis pr. 200g rå rabarber. Jeg lavede 600g rabarber og bruge 3 spsk sukrin og 1 tsk vaniljepulver.
  • Skær rabarberne i stykker af ca. 1 cm. Læg dem i et ovnfastfad, vend dem med surkin og vanilje.
  • Bag dem i ovnen i 20 min.
  • Lad kompotten køle, mos de største rabarberstykker inden du putter kompotten i en lufttæt beholder.
  • Den kan holde sig i køleskabet i flere dage. Det smager skønt på skyr, oven på en ostemad eller i denne køleskabsgrød.

Kold Rabarber Hindbær grød

  • Rør alle ingredienserne sammen i en bøtte eller et glas med låg, hindbærene må gerne moses.
  • Sæt grøden i køleskabet natten over.
  • Dagen efter røres grøden rundt og den nydes som den er, eller pynt med flere friske hindbær og rabarberkompot.