Go Back

Falafel

Perfekte hjemmelavede falafler
Samlet tid1 time
Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 500 g udblødte kikærter (svarer til ca. 225 g tørvægt) jeg udblødte dem natten over og kogte dem i 45 min. De skal ikke være total udkogte
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1/2 grøn chili
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • sort peber
  • 2 spsk kikærtemel
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Kom kikærter, løg, hvidløg, persille og krydderier i en blender og blend til det ligner couscous - det kan være nødvendig at skrabe kanterne undervejs
  • Kom det i en skål og rør “kikærtefarsen” sammen med kikærtemel og bagepulver. Lad “farsen” trække ca. 30 min. på køl
  • Form falafler, jeg formede 14 store falafeler af denne portion.
  • Falaflerne kan steges på panden, bages i ovnen eller i frituren. På panden skal de steges ca. 6 min i rigeligt olie, i oven pensles de med olie og bages ca. 20-25 min ved 180 grader varmluft