Falafel
Perfekte hjemmelavede falafler
Antal: 4 Personer
- 500 g udblødte kikærter (svarer til ca. 225 g tørvægt) jeg udblødte dem natten over og kogte dem i 45 min. De skal ikke være total udkogte
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1/2 grøn chili
- 1 bundt persille
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk kardemomme
- sort peber
- 2 spsk kikærtemel
- 1 tsk bagepulver
Kom kikærter, løg, hvidløg, persille og krydderier i en blender og blend til det ligner couscous - det kan være nødvendig at skrabe kanterne undervejs
Kom det i en skål og rør “kikærtefarsen” sammen med kikærtemel og bagepulver. Lad “farsen” trække ca. 30 min. på køl
Form falafler, jeg formede 14 store falafeler af denne portion.
Falaflerne kan steges på panden, bages i ovnen eller i frituren. På panden skal de steges ca. 6 min i rigeligt olie, i oven pensles de med olie og bages ca. 20-25 min ved 180 grader varmluft