Havregrødsmuffins
Bagt gulerodsgrød som muffins med skyr-cream-cheese frostning
Samlet tid40 minutter min
Antal: 12 stk
Grød muffins
- 1/2 æble i tern
- 3 dl havregryn jeg brugte 2 dl grovvalset havregryn og 1 dl finvalset havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1/2 tsk ingefær tørret
- 100 g revet gulerod 1-2 stk.
- 2 æg
- 2,5 dl mælk
Frosting
- 200 g drænet skyr
- 1 spsk citronsaft
- 1/2 tsk vanilje
- 100 g light creme cheese smøreost
- 1 tsk sukrin melis
Grød muffins
Hak æblet i tern og fordel det i bunden af muffinsformene.
Bland derefter de tørre ingredienser samt revet gulerod i en skål og fordel det over æbleternene.
Rør ægget ud i mælken og fordel det i muffinsformene over de tørre ingredienser.
Bag muffinsene i ovnen ved 185 grader varmluft i ca 20-25 min.
Frosting
Lav frosting imen grød-muffinesne bager. Røre alle ingredienserne sammen. Du kan sagtens undvære sukrin melis hvis du synes.
Der er masser af frostning, så er du ikke til store mængder, kan du nøjes med halv portion.
Når muffinsne er kølet af, kan du dekorere dem med frosting