Go Back

Braiserede svinekæber i taco

Majs tacos med mexikansk braiseret svinekæber
Samlet tid2 timer 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Braiserede svinekæber

  • 1-1,4 kg svinekæber
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 1 løg
  • 1 mørk øl ca. 33cl
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon vand + terning

Taco - 10 stk

  • 1,5 dl kogende vand
  • 2 dl Harina majs mel

Tomatsalsa

  • 1 bakke cherrytomater ca. 250g
  • 1/2 rødløg
  • 1/2 rød chili
  • 1 håndfuld persille
  • salt og peber

Avocado salsa

  • 2 avocado
  • 1 tomat
  • 1/4 agurk
  • 1 dl majs fra dåse
  • 1/2 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 lime saft der fra
  • salt og peber

Sådan gør du

Øl braiserede svinekæber

  • Pus svinekæberne fri for hinder, hvis ikke din slagter allerede har gjort det for dig
  • Dup svinekæberne tørre med køkkenrulle
  • Bland alle krydderierne sammen og vend svinekæberne i kryderiblandingen så de er helt dækket
  • Varm smør og olie i en gryde og brun svinekæberne på alle sider
  • Pil og hak løgene i både. Tilføj løgene og steg dem med til de er klare
  • Hæld øl i gryden og tilsæt grøntsagsbouillon til svinekæberne er dækket
  • læg låg på, og lad sinekæberne braisere i 1,5 time til svinekæberne er møre
  • Inden servering tages svinekæberne op af grynden og rives med to gafler

Tacos

  • Rør majsmel og kogende vand sammen, jeg gør det med en gaffel. Så snart du kan røre ved dejen, æltes dejen sammen til en konsitens som modellervoks
  • Lad dejen hvile 30 min.
  • Rul dejen tyndt ud, med en kagerulle. Jeg gør det mellem en frysepose jeg har klippet op. Rul dejen til pandekager eller udstik tacos
  • Bag pandekagerne på en tør varm pande et pr. min på hver side

Tomatsalsa

  • Vask tomaterne og hak dem fint i tern. Pil løget, hak også løg og chili fint
  • Vend tomater, løg og chili sammen med persille, smag det til med salt og peber

Avocado salsa

  • Mos avocadoerne sammen med presset hvidløg og lime saft.
  • Hak tomatkødet (kasser kernerne), agurk og rødløg fint
  • Bland det i avocadoen sammen med majs og smag det til med salt og peber

Noter

Majs tacos bør laves af Masa Harina majs mel, jeg kunne kun få fat i Harina de maiz, hvad forskellen er har jeg ikke helt styr på.