Koldskåls crunch
Lækker sprød granola lavet på banan
Antal: 8 personer
- 2 modne bananer
- 300 g havregryn (halv grov og halv finvalset)
- 50 g mandler hakket
- 50 g græskarkerner
- 50 g solsikkekerner
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1 drys salt
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Mos de modne bananer med en gaffel.
Bland havregryn, groft hakkede mandler, solsikkekerner, græskarkerner og vaniljepulver i bananmosen. Alle de tørre ingredienser skal være klistret ind i bananmosen. Giv blandingen et drys salt og rør rundt.
Fordel havregrynsblandingen jævnt på en bradepande og rist den i ovnen i ca. 40 min. til bananen er tørret helt ud, og havregrynene er gyldne. Vend rundt i blandingen undervejs.
Opbevar crunchen i en lufttæt beholder, det kan holde sig sprød i mindst 3 uger.