Go Back

Frikadeller

Klassiske frikadeller af kalv og flæsk
Samlet tid1 t
Antal: 4

Ingredienser

  • 450-500 g hakket kalv og flæsk
  • 1-2 tsk. salt ca. 5-7 g
  • 1 stort løg el. 2 små
  • 1 æg
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 dl danskvand
  • 1 tsk bagepulver
  • peber rigelig friskkværnet
  • smør og lidt olie til stegning

Sådan gør du

  • Start med at røre farsen sej med salt. Det gør du ved at tilføje salten til farsen og røre den ensartet med en grydeske.
  • Tilføj de resterende ingredienser og rør farsen til den er ensartet og relativ lind.
  • Sæt farsen på køl 1 time.
  • Varm en pande op til middelvarme med smør og olie. Lad smøret bruse af.
  • Form frikadeller af farsen med to spiseskeer, eller en ske og din håndflade.
  • Steg frikadellerne ved middelvarme til de er flotte sprøde og brune, ca. 3 minutter på alle sider, til de er gennemstegte. Alternativ kan du stege dem og derefter bage dem 5 minutter i ovnen.