Riv eller snit løg og hvidløg fint, og svits det i en gryde. (Jeg river alle grøntsagerne i foodprocessoren (det er nemt), jeg starter med at rive løg og hvidløg, tager det op af foodprocessoren, over i gryden, inden jeg river de resterende grøntsager.)
Vask og skær/riv de resterende grøntsager også auberginen og gem dem til senere.
Brun kødet sammen med løg og hvidløg, krydr med salt og peber.
Tilføj tomatkoncentrat og lad det "brænde af" i grynden, inden du tilsætter de resterende revne/snittede grøntsager.
Tilføj 2 dåser hakkede tomater og frisk timian og lad det simre.
Bechamelsauce
Jeg laver det på thermomixeren, men kan sagtens laves i en gryde som en opbagt sovs.
Smelt smør og lad det bruse af, rør mel i til en melbolle.
Rør mælk i lidt ad gange, stadig over blus, rør godt i saucen så den ikke klumper. Kog saucen til den ønskede konsistens.
Smag til med salt, muskatnød og evt. peber. Du kan også tilføje ost i saucen.
Læg lasagnen sammen
Tænd ovnen på 200 grader.
Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad, start med kødsovs, derefter lasagneplader. Fordel bechamelsauce ovenpå lasagnepladerne og gentag rækkefølgen. Slut med bechamelsauce og fordel ost oven på lasagnen.
Dæk lasagnen med sølvpapir og bag den i ovnen i 40 min. I de sidste 10 minutter af bagetiden fjernes sølvpapiret.
Noter
Server lasagnen med en grøn salat eller en lækker tomatsalat.