Go Back

Lasagne med oksekød og grøntsager

Fuldkorns lasagne med oksekød og grøntsager
Samlet tid1 time
Antal: 6

Ingredienser

Kødsovs

  • 800 g oksekød
  • 2 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder revet
  • 1 squash revet
  • 1 aubergine revet
  • 3 spsk. tomat koncentrat
  • 2 ds. hakkede tomater
  • Frisk timian
  • salt og peber

Bechamelsauce

  • 30 g smør
  • 30 g hvedemel
  • 4 dl mælk
  • muskatnød, salt og peber
  • 250 g fuldkons lasagneplade 1/2 pakke
  • 150 g mozzarella revet ost

Sådan gør du

Kødsovs

  • Riv eller snit løg og hvidløg fint, og svits det i en gryde. (Jeg river alle grøntsagerne i foodprocessoren (det er nemt), jeg starter med at rive løg og hvidløg, tager det op af foodprocessoren, over i gryden, inden jeg river de resterende grøntsager.)
  • Vask og skær/riv de resterende grøntsager også auberginen og gem dem til senere.
  • Brun kødet sammen med løg og hvidløg, krydr med salt og peber.
  • Tilføj tomatkoncentrat og lad det "brænde af" i grynden, inden du tilsætter de resterende revne/snittede grøntsager.
  • Tilføj 2 dåser hakkede tomater og frisk timian og lad det simre.

Bechamelsauce

  • Jeg laver det på thermomixeren, men kan sagtens laves i en gryde som en opbagt sovs.
  • Smelt smør og lad det bruse af, rør mel i til en melbolle.
  • Rør mælk i lidt ad gange, stadig over blus, rør godt i saucen så den ikke klumper. Kog saucen til den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt, muskatnød og evt. peber. Du kan også tilføje ost i saucen.

Læg lasagnen sammen

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad, start med kødsovs, derefter lasagneplader. Fordel bechamelsauce ovenpå lasagnepladerne og gentag rækkefølgen. Slut med bechamelsauce og fordel ost oven på lasagnen.
  • Dæk lasagnen med sølvpapir og bag den i ovnen i 40 min. I de sidste 10 minutter af bagetiden fjernes sølvpapiret.

Noter

Server lasagnen med en grøn salat eller en lækker tomatsalat.