Go Back

Græskar risotto

Risotto med hokkaido græskar
Samlet tid1 time
Antal: 4

Ingredienser

  • 1/2-1 Hokkaido græskar afhængig af størresle
  • 2 kyllingbryst
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 250 g champignon
  • 250 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • ca. 1 liter bouillon
  • 400 g blomkålsris
  • 1 dl revet parmesan
  • (parmesan) salt og peber

Sådan gør du

  • Vask græskaret, halver det og skrap kernerne ud. Skær græskart i tern, drys med lidt salt og bagt det i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 40 min (til rester er færdigt)
  • Hak løgene og hvidløg fint og sautere det i smørret i en sauterpande eller tykbundet pande.
  • Skær kyllingbryst i tern og koge det i hønsebouillon i ca. 8 minutter, i en anden gryde.
  • Når løgene er blanke tilføj champignon og sauter dem med.
  • Tilføj også risottorisene og sauter dem med.
  • Hænd hvidvin og hvidvinseddike ved og lad det fordampe.
  • Tilføj herefter grøntsagsbouillon lidt efter lidt. Når kyllingen er kogt tilsæt også vandet (bouillonen) derfra. I alt ca. 1 litter væske tilføjes gradvis over de næste 18 minutter til risene er møre og konsistensen cremet.
  • Tilføj 400g blomkålsris (fra frost) og lad dem bliv møre, tilføj også kogt kylling og græskarende fra ovnen. Sluk for plusset og vend parmesanen i risottoen. Smag til med salt og peber. Skal risottoen have prikken over i'et, så tilføj en lille klat smør til sidst.