Go Back

Hjemmelavet flødeboller

Flødeboller med marcipanbund og vaniljeskum
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • flormelis

Vaniljeskum

  • 160 g sukker
  • 60 g vand
  • 95 g glukosesirup
  • 120 g pasteuriserede æggehvider
  • 15 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 tsk flormelis

Chokoladeovertræk

  • 500 g mørk chokolade
  • 50 g kakaosmør

Sådan gør du

Marcipanbund

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Ruld marcipanen ud, til den er ca. 4mm tyk. Sigt lidt flormelis på bordet og på kagerullen, så marcipanen ikke klistrer fast.
  • Udstik flødebollebunde i den ønskede størresle (Ø 50mm).
  • Bag dem lysebrune i kanten, i ovnen i ca. 6-8 minutter, de skal stadig være bløde inden i.
  • Alternativt kan du undlade at bage dem, men lad dem ligge, så overfladen bliver tør, så marcipanen ikke klistrer fast, når flødebollerne sprøjtes op.

Vaniljeskum

  • Kog sukker, vand og glukosesirup til præcist 117 grader - brug et sukkertermometer.
  • Imens sukkerlagen koger, piskes æggehviderne let stive sammen med de 15 g sukker.
  • Når sukkermassen er præcis 117 grader, hældes den varme sukkermasse ned i de piskede æggehvider i en tynd stråle, imens der stadig piskes.
  • Skru op for røremaskinen og pisk for fuld fart, pisk så længe at skummet er helt fast og skålen helt kold. Det kan tage op til 10-15 min. Tilsæt imens vaniljen.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, bland vaniljekornene med lidt flormelis og tilsæt vaniljesukkeret i flødebolleskummet.
  • Når flødebolleskummet er koldt, og så fast at det danner toppe, fyldes skummet i en sprøjtepose med din ønskede tylle (rund eller stjerne).
  • Spøjt flødebolleskummet på de afkølede marcipanbunde i høje flotte toppe.
  • Lad flødebollerne stå, gerne på køl, imens du tempererer chokoladen

Chokoladeovertræk

  • Temperer chokoladen: Alt chokolaen hakkes fint, hvis ikke du bruger chokoaldeknapper.
  • Jeg smelter 2/3 dele (ca. 230g) af chokoladen sammen med kakaosmøret i mikroovnen i en tynd plastik skål. Jeg holder hele tiden øje og rører i det undervejs. Jeg giver det ca. 30 sek, røre, 20 sek, røre, 10 sek. røre, 10 sek. røre osv. Det skal kun lige være så varmt at alt chokoladen er smeltet.
  • Den sidste 1/3 del af det hakkede chokolade tilsætter jeg den smeltede chokolade lidt af gangen, og rører til alt chokoladen er smeltet.
  • Jeg bruger evt. stavblenderen til sidst, for at blende chokoladen ud.
  • Hæld den temperede chokolade i et glas, og vend flødebollerne på hovedet i glasset, til de er overdækket med chokoalde.
  • Du vil helt sikkert have chokolade ud over det hele, og flødebollerne vil se hjemmelavet ud. Det er en del af charmen og de smager fantastisk.