Go Back

Thai kødboller i teriyakisauce med fuldkorn- og grøntsagsnudler

Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

Thai kødboller

  • 400 g hakket grisekød
  • 2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 dl kokosmælk light
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk. pango rasp el. rasp

Teriyakisauce

  • 2 cm ingefær
  • 1/2 rød chili
  • 1 lime
  • 2 spsk. sukrin gold
  • 1 dl teriyakisauce
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl vand

Grøntsags- og fuldkornsnudler

  • 62,5 g fuldkonsnudler
  • 1 squash zucchini
  • 2 gulerødder

Pynt

  • 1 lime
  • radiser
  • forårsløg
  • peanuts

Sådan gør du

Thai kødboller

  • Rør farsen sej med saltet. Snit forårsløgene fint og rør dem i farsen sammen med æg, light kokosmælk og rasp. Sæt farsen på køl, gerne i 30 minutter eller mere.
  • Form farsen til små kødboller og steg dem i lidt olie.

Teriyakisauce

  • Skær eller riv ingefær og chili fint, bland det med sukrin-gold, teriyaki, soja og saft af en lime samt vand. Hæld saucen i en panden og lad det koge ind.
  • Kør gulerod og squash på spiralizeren til grøntsags-spaghetti. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  • Vend kødbollerne i teriyakisaucen.
  • Smag saucen til evt. med mere sukrin og lime. Vend nudlerne og grøntsagsnudlerne i saucen.
  • Server retten pyntet med radiser, lime og peanuts.