Go Back

Kanelsnegle

De bedste kanelsnegle med remonce og hvid chokolade
Samlet tid2 timer
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 100 g smør
  • 50 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • ca. 550 g mel
  • 1 æg
  • 1 kapsel kardemomme Indholdet knust eller modret
  • 1/2 tsk. salt

Kanel remonce

  • 150 g smør
  • 100 g brun farin
  • 3 spsk. kanel
  • 2 spsk. hvedemel
  • 60 g hvid chokolade W2 fra Callebaut

Sådan gør du

Gærdej

  • Smelt smøret i en gyden, tag det af blusset og tilføj mælken.
  • Hæld det i en røreskål og opløs gæret i den lune blanding.
  • Tilsæt sukker, kardemomme, æg og melet lidt af gangen imens du røre dejen godt på en rørmaskine. Tilsæt melet lidt af gange, muligvis ikke det hele.
  • Ælt dejen til den er helt glat og smidig. Det kan også gøres med håndkraft.
  • Lad dejen hæve under et fugtigt visestykke på køkkenbordet 1 time, til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
  • Forbered imens kanel-remoncen.

Kanelremonce

  • Pisk smør, sukker og kanel sammen til smørret bliver luftigt.
  • Rør derefter mel i ramoncen

Sådan laves kanelsneglene

  • Rul den færdig hævet dej ud, på et meldrysset bord til en rektangel.
  • Det gøres nemmest ved at skare et kryds i den store dej-klump og rulle med en kagerulle.
  • Smør remonce på dejen, lad 1 cm. være fri for remonce til samling.
  • Drys chokoladeknapper eller fint hakket chokoalde på remoncen.
  • Rul rektanklen stramt sammen, mod "lunkningen" uden remonce til en rulle.
  • Skær rullen i skiver på 1-2 cm. med en sytråd. Sådan ungår du at presse dejen sammen med en kniv. Læg sytråden under rullen og samel den på toppen og stram til, sådan skære du rullen i skiver.
  • Læg kanelsneglene på en bradeplade med bagepapir - relativt tæt. De må gerne hæve op og bage lidt sammen.
  • Lad sneglene efterhæve 30 minutter og tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
  • Du kan pensle sneglene med sammenpisket æg, æggeblomme eller mælk (det glemmer jeg altid, så det behøves ikke)
  • Bag kanelsneglene i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10-12 minutter.
  • Når sneglene er kølet lidt, pyntes de med hvid chokolade.