Fastelavnsboller
Klassiske gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce
Antal: 12 store fastelavnsboller
Gærdej
- 3 dl mælk
- 100 g smør
- 50 g gær
- 2 spsk. sukker
- ca. 550 g mel
- 1 æg
- 1 kapsel kardemomme knust eller modret
- 1/2 tsk. salt
Kagecreme
- 3,5 dl mælk
- 60 g sukker
- 3 æggeblommer
- 30 g maizena
- 1/2 stang vanilje
Borgmestermasse
- 100 g marcipan
- 100 g smør blødt
- 100 g rørsukker el. sukker
Gærdej
Smelt smøret i en gyde. Tag det af blusset og tilføj mælken.
Hæld det i en røreskål og opløs gæret i den lune blanding.
Tilsæt sukker, kardemomme, æg og melet lidt af gangen, imens du rører dejen godt på en røremaskine med dejkrogen. Tilsæt melet lidt af gangen, muligvis ikke det hele.
Ælt dejen godt, til den er helt glat og smidig. Det kan også gøres med håndkraft.
Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke på køkkenbordet til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Kagecreme
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
Rør alle ingredienserne sammen i en gryde, også vaniljesukkeret.
Kog cremen op i 1-2 minutter til den ønskede konsistens.
Sådan laves fastelavnsbollerne
Rul dejen ud til en rektankel på ca 30X40 cm.
Skær 12 kvadrater af dejen.
Placer en ordenlig klat creme og borgmester masse på hver firkant.
Saml alle firehjørner i midten over cremen. Tryk samlingerne sammen fra midten og ud til de nye hjørner.
Saml også de nye hjørner til midten. Vend fastelavnsbollen rundt, med samlingen nedad og rul den lidt om en bolle.
Sæt fastelavnsbollen på bagepapir, på en bradepande, og lad dem efterhæve 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag fastelavnsbollerne ca. 13 minutter.
Pynt fastelavnsbollerne med glasur eller chokolade.