Go Back

Fastelavnsboller

Klassiske gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce
Antal: 12 store fastelavnsboller

Ingredienser

Gærdej

  • 3 dl mælk
  • 100 g smør
  • 50 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • ca. 550 g mel
  • 1 æg
  • 1 kapsel kardemomme knust eller modret
  • 1/2 tsk. salt

Kagecreme

  • 3,5 dl mælk
  • 60 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 30 g maizena
  • 1/2 stang vanilje

Borgmestermasse

  • 100 g marcipan
  • 100 g smør blødt
  • 100 g rørsukker el. sukker

Sådan gør du

Gærdej

  • Smelt smøret i en gyde. Tag det af blusset og tilføj mælken.
  • Hæld det i en røreskål og opløs gæret i den lune blanding.
  • Tilsæt sukker, kardemomme, æg og melet lidt af gangen, imens du rører dejen godt på en røremaskine med dejkrogen. Tilsæt melet lidt af gangen, muligvis ikke det hele.
  • Ælt dejen godt, til den er helt glat og smidig. Det kan også gøres med håndkraft.
  • Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke på køkkenbordet til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

Kagecreme

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
  • Rør alle ingredienserne sammen i en gryde, også vaniljesukkeret.
  • Kog cremen op i 1-2 minutter til den ønskede konsistens.

Borgmestermasse

  • Riv marcipanen og rør det sammen med smør og sukker.

Sådan laves fastelavnsbollerne

  • Rul dejen ud til en rektankel på ca 30X40 cm.
  • Skær 12 kvadrater af dejen.
  • Placer en ordenlig klat creme og borgmester masse på hver firkant.
  • Saml alle firehjørner i midten over cremen. Tryk samlingerne sammen fra midten og ud til de nye hjørner.
  • Saml også de nye hjørner til midten. Vend fastelavnsbollen rundt, med samlingen nedad og rul den lidt om en bolle.
  • Sæt fastelavnsbollen på bagepapir, på en bradepande, og lad dem efterhæve 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag fastelavnsbollerne ca. 13 minutter.
  • Pynt fastelavnsbollerne med glasur eller chokolade.