Go Back

Steaksalat

Steaksalat med bagte grøntsager og æg
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 75 g blandet salat
  • 75 g feldsalat
  • 1/2 squash
  • 200 g cherrytomater
  • 2 peberfrugter
  • 1/2 rødløg
  • 2 æg
  • salt og peber

Steak marinade

  • 600 g flanksteak eller anden udskæring
  • 3 spsk balsamico
  • 2 spsk soya sauce
  • 1 spsk worcestershire sauce
  • 1 spsk olie
  • 1/2 spsk honning
  • 2-3 kviste frisk timian
  • 1 spsk hakket frisk basilikum
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk chiliflager
  • 1/4 tsk sort peber

Sådan gør du

Steak marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
  • Skær steaken i strimler og læg dem i marinaden, gerne natten over, men minimum 30 minutter.

Salat

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Skær squash i tynde skiver og tag kernerne ud af peberfrugten. Skyl tomaterne.
  • Placer grøntsagerne på en bradeplade eller i et ovnfastfad og bag dem i ovnen i ca. 18 minutter, evt. sammen med en kvist timian. Grøntsagerne skal være møre, men ikke brændte.
  • Skyl salaterne.
  • Hak rødløg fint.

Steg kød og kog æg

  • Tag kødet ud af marinaden, og steg det ved hård varme på en pande på alle sider.
  • Bring vand i kog, og kog æggene i 7 minutter til de er næsten hårdkogte.
  • Pil æggene og skær dem i både.
  • Bland salaten med hakket rødløg, de bagte grøntsager, kogte æg og stegt kød.