Steaksalat
Steaksalat med bagte grøntsager og æg
Samlet tid25 minutter min
Antal: 4 personer
Salat
- 75 g blandet salat
- 75 g feldsalat
- 1/2 squash
- 200 g cherrytomater
- 2 peberfrugter
- 1/2 rødløg
- 2 æg
- salt og peber
Steak marinade
- 600 g flanksteak eller anden udskæring
- 3 spsk balsamico
- 2 spsk soya sauce
- 1 spsk worcestershire sauce
- 1 spsk olie
- 1/2 spsk honning
- 2-3 kviste frisk timian
- 1 spsk hakket frisk basilikum
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk chiliflager
- 1/4 tsk sort peber
Steak marinade
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
Skær steaken i strimler og læg dem i marinaden, gerne natten over, men minimum 30 minutter.
Salat
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær squash i tynde skiver og tag kernerne ud af peberfrugten. Skyl tomaterne.
Placer grøntsagerne på en bradeplade eller i et ovnfastfad og bag dem i ovnen i ca. 18 minutter, evt. sammen med en kvist timian. Grøntsagerne skal være møre, men ikke brændte.
Skyl salaterne.
Hak rødløg fint.
Steg kød og kog æg
Tag kødet ud af marinaden, og steg det ved hård varme på en pande på alle sider.
Bring vand i kog, og kog æggene i 7 minutter til de er næsten hårdkogte.
Pil æggene og skær dem i både.
Bland salaten med hakket rødløg, de bagte grøntsager, kogte æg og stegt kød.