Go Back

Honning- og sojamarineret kylling

Med hvidløgsris og peanuts
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg
  • 600 ml vand
  • 200 g ris
  • 200 g blomkålsris frost
  • 5 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. honning
  • 100 g spinat frisk
  • 2 gulerødder
  • 30 g peanuts
  • 4 kyllingebrystfilet ca. 600g

Lyn syltede agurker

  • 1 hel agurk
  • 1/2 dl hvidvinseddike
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk rørsukker
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Pres eller hak hvidløg fint.
  • Svits halvdelen af hvidløget i lidt olie eller smør i en gryde ved middelhøj varme.
  • Tilsæt vand, ris og salt, bring risene i kog og lad dem koge ca. 10 minutter under låg.
  • Tilsæt blomkålsris og lad risene og blomkålsrisene trække, imens retten laves færdig.
  • Lav marinaden, ved at blande sojasauce, honning og resterne af det finthakkede hvidløg.
  • Klargør ingredienserne ved at: hakke spinaten groft, skræl gulerod til lange tynde bånd og hak peanuts groft.

Lyn-syltede agurker

  • Skær agurk i tynde skiver.
  • Bland agurken med hvidvinseddike, vand, salt og sukker og lad det trække.
  • Skær kylling i 1 cm. tykke strimer.
  • Steg kyllingestrimlerne på en varm pande i 3-4 minutter, krydr med peber.
  • Tag panden af varmen og tilsæt marinaden og rør det sammen med kyllingen.
  • Vend den hakkede spinat i hvidløgsrisene.
  • Hæld væden fra agurkerne igennem en si.
  • Server hvidløgs-blomkåls-ris med kylling og agurkesalat og drys med peanuts.