Opløs gæren i 3 dl lunket vand.
Tilsæt 1 spsk. sukker, 1 dl creme fraiche og 300g mysli. Rør dejen godt sammen - jeg bruger en røremaskine.
Tilsæt æg, salt, kardemomme og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt undervejs, det er ikke sikkert alt melet skal bruges.
Dejen skal være lidt klisteret, men lige til at røre ved. Ælt dejen godt og ælt tilsidst 50g rosiner i dejen.
Stil dejen til hævning, ved stuetemperatur under et fugtigt klæde.
Efter hævning, hæld dejen ud på et meldrysset bord (eller bagemåtte) og del dejen i 18-20 lige store klumper, som trilles til boller. Jeg vejer bollerne for at få dem lige store.
Placer bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensel bollerne med sammenpisket æg.
Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200 grader.