Pulp Boller
Opskriften på de sundeste grøntsagsboller næsten uden mel er lavet af pulpen fra grøntsagsjuice og består næsten kun af grøntsager
- 400 g pulp fra juice
- 2 æg
- 2 æggehvider
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 spsk hørfrø
- 1 spsk solsikkekerner
- 3 spsk fiber Husk
- 1/2 dl quinoamel eller en anden frø/nødde mel, jeg brugte denne quinoamel
- 1 spsk tørret timian
- evt sesam til pynt
Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Lad dejen stå og trække i 15 min. så hørfrø og fibre husk kan suge væske.
Form derefter massen til boller, jeg får ca 6-9 boller af en portion. Har jeg meget pulp tilsætter jeg et ekstra æg eller æggehvide.
Bag bollerne i ca 35 min ved 200 grader eller 175 grader varmluft. Bollerne skal være gyldne i kanten, måske de skal have lidt længere tid.
Bollerne kan holde sig et par dage på køkkenbordet eller i køleskabet, men de kan også fryses ned.