Go Back

Pebernødder

Julens bedste pebernødder
Antal: 150 stk

Ingredienser

  • 375 g smør
  • 375 g sukker
  • 3 æg
  • 850 g hvedemel
  • 2 tsk natron
  • 4 g stødt ingefær ca. 2 tsk
  • 6 g stødt kanel ca. 3 tsk
  • 8 g stødt kardemomme ca. 4 tsk.
  • 2 g stødt hvid peber ca. 1 tsk.

Sådan gør du

  • Rør æg, smør og sukker sammen til en blød creme.
  • Krydderier og natron sigtes i melet, som derefter sigtes og røres herefter i smørcremen.
  • Ælt dejen sammen og rul den ud i pølser, som skæres i små bidder og trilles til pebernødder. HUSK det skal kun være en lille mundfuld.
  • Pebernødderne placeres på en bradepande med bagepapir - de hæver under bagning, så placer dem ikke alt for tæt.
  • Bag pebernødderne ved 200 grader varmluft i 9-11 min. Hold øje, de skal kun være lysebrune.
  • Bager jeg en plade i ovnen passer det med 9 minutter, bager jeg to plader passer det med 11 minutter.