Go Back

Grønkål og bolsjebede vintersalat

Vintersalat af grønkål med bolsjebeder, kakifrugt og feta. En skøn og smuk salat af årstidens grøntsager som smager og mætter fantastisk.

Ingredienser

  • grønkål ca. 8 stilke

Dressing

  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk sød sennep
  • 1 tsk groft salt
  • 2 bolsjebeder
  • 1 kakifrugt
  • 3 gulerødder
  • 1 dl feta salattern jeg har ca. brugt en stor håndfuld

Sådan gør du

  • Vask grønkålen godt, fjern den grove stilk og riv eller hak det fint.
  • Bland dressingen af æblecidereddike, sennep og lidt salt.
  • Masser derefter grønkålen i dressingen.
  • Skræl bolsjebederne og skær dem tyndt på et mandolinjern, så striperne rigtig kommer til syne.
  • Skær også kakifrugten på mandolinjernet så dens stjerne-midte bliver at se.
  • Skræl gulerødderne og skræl dem i strimler.
  • Vend salaten sammen og smuldre feta i.
  • Smag salaten til med salt og evt. peber.