Go Back

Flæskesteg

Sådan laver du den perfekte flæskesteg. Få også opskriften på lidt sundere tilbehør som smager så godt, at du slet ikke har brug for sovs
Antal: 4 personer

Ingredienser

Flæskesteg

  • 1 flæskesteg
  • ca 1 liter vand

Jordskokkechips

  • 5 jordskokker
  • 1 spsk groft salt

Æbler med svesker

  • 2 æbler
  • 4 svesker

Sådan gør du

Flæskesteg

  • Rids sværene op helt ned til kødet og gnub sværene godt ind i groft salt. Sørg for at komme godt med salt imellem sværene.
  • Læg stegen i en bradepande og gør stegen plan ved at folde sølvpapir under stegen, så sværene bliver lige sprøde over det hele.
  • Fyld vand næsten op til sværene og sæt stegen i ovnen på 200 grader i ca. 2 timer, eller til stegen når en kernetemperatur på 65 grader.

Jordskokkechips

  • Vask jordskokkerne grundigt.
  • Skær dem til chips på et mandolinjern.
  • Fordel chipsene i et lag på en bradepande, drys med salt.
  • Rist jordskokkerne til chips gerne i 2,5 time ved 120 grader.
  • Eller den hurtige variant: Rist jordskokkerne sprøde i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader, hold øje med, de ikke blive for brændte.

Æbler med svesker

  • Halver æblerne og lav en fordybning i midten.
  • Læg en sveske i hvert æble.
  • Bag æblerne i ovnen i 20 min. ved 200 grader.