Go Back

Nytårs flødeboller 2022

Ingredienser

Kransekagebund

  • 85 g flormelis
  • 50 g pasteuriserede æggehvider
  • 250 g ren rå marcipan

Vanilje skum

  • 120 g sukker
  • 40 g vand
  • 60 g glykosesirup
  • 80 g pasteuserede æggehvider
  • 15 g sukker
  • 1 stang vanilje eller vaniljepulver/sukker

Broken Champagne gel

  • 2 dl Champagne
  • 1 dl hyldeblomstsaft
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. agar agar

Gold chokolade overtræk

  • 250 g Gold chokolade
  • 25 g kakaosmør

Sådan gør du

Broken champagne gel

  • Kog champagne, hyldeblomstsaft, sukker og agar agar sammen i ca. 5 minutter.
  • Sæt det på køl, gerne natten over. Til det er helt koldt og det har sat sig om en vingummi.
  • Når massen er kold, blendes den til en klar broken del og fyldes på en sprøjtepose med en fylde-tylle.

Kransekagebund

  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Bland flormelis og æggehvider sammen i en skål. Rør det i marcipanen lidt efter lidt, til massen er ensartet.
  • Kom kransekage massen i en sprøjtepost med en stjernetyl og sprøjt massen ud på bagepapir, i ligestore flade flødebollebunde.
  • Bag kransekagerne til de er gyldne i ca. 9 minutter ved 190 grader.
  • Afkøl bundende helt.

Vanilje skum

  • Kog sukker, vand og glukosesirup til præcis 117 grader - brug et sukkertermometer.
  • Imens sukkerlagen koger, piskes æggehviderne stive sammen med de 15 g flormelis.
  • Når sukkermassen er præcis 117 grader, hældes den varme sukkermasse ned i de piskede æggehvider i en tynd stråle, imens der stadig piskes. 
  • Skru op for røremaskinen og pisk for fuld fart, pisk så længe at skummet er helt fast og skålen helt kold. Det kan tage ca 10 minutter.
  • Tilsæt imens vaniljen: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, bland vaniljekornene med lidt flormelis og tilsæt vaniljesukkeret i den kolde flødebolleskum. 
  • Når flødebolleskummet er koldt, og så fast at det danner toppe, fyldes skummet i en sprøjtepose med din ønskede tylle (rund eller stjerne).

Sammel nytårsflødebollerne

  • Sprøjt flødebolleskummet på de afkølede marcipanbunde i høje flotte toppe.
  • Sprøjt derefter broken Champagne gel ned i midten af skummet.
  • Lad flødebollerne stå, gerne på køl, imens du tempererer chokoladen
  • Temprere chokoladen (jeg gør det i microovnen og bruger podningsmetoden) med max. 10% kakaosmør, det gør chokoladen mere tynd-flydende og nemmere at dyppe i.
  • Hæld chokoladen i et glas og dyp flødebollerne og drys med guld glimmer.